+38 097 833 8731

Локація

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

+38 097 833 8731

Локація

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

Тейпування очима простих людей

Тейпування очима простих людей

Олена Мала July 09, 2020

Часто клієнти клубу Zarpa запитують, що таке кінезіотейпування, і для чого його потрібно робити. Що ж думаю варто пролити світло на цю методику лікування, та нарешті пояснити для чого клеїти на себе ці дивні кольорові стрічки. 

Хто і коли винайшов? Японський лікар Кензо Касі дослідив, що при затисканні тканин над больовою ділянкою, векторно розтягуючи шкіру в цьому місці, можна усунути больові відчуття. Перші тейпи, які використовував дослідник були жорсткі та не давали тривалого результату, він замінив їх на еластичну бавовняну клейку стрічку і отримав бажаний результат. Так у 1973 році була створена методика кінезіотейпування, яку зараз активно використовують у реабілітації та косметології. 

Як працює тейп і чи можна його наклеїти самостійно, або використати звичайний пластир?

Під час тейпування фізичний терапевт виводить м’яз у правильне положення та фіксує його тейпом. При цьому м’яз не може скорочуватись чи розтягуватись вище певної амплітуди. Тейпи зменшують навантаження на суглоби, зв’язки та сухожилля, активізують потрібні м’язи і змушують їх працювати у правильному положенні. Також вони позитивно впливають на лімфо відтік, зникають набряки, покращується циркуляція лімфи в організмі. Якщо ви набили синець, його можна швидко позбутись за допомою тейпів 

 Якщо ви не проходили курсів, та не є спеціалістом, самостійно клеїти тейпи не варто. Ця методика вимагає навиків, не правильно приклеїна аплікація, нашкодить організму. Ви можете порушити відтік лімфи чи неправильно зафіксувати м’яз, що спричинить погане самопочуття та гостру біль. Мета тейпування допомогти організму, а не нашкодити, тому варто звертатись до фахівців. 

Замінити тейп звичайним пластиром не можна.  

По перше, тейп – це еластична стрічка, яка може розтягуватись і стягуватись у певній амплітуді, пластир не дасть такого ефекту. По друге, нижня частина стрічки покрита гіпоалергенним клеєм, який нагрівається від температури тіла, і тримається на шкірі до 5-ти днів, пластир відклеється від першого ж контакту з водою. І останнє, пластир не можливо прикріпити так щільно як тейп, то ж це не дасть жодного результату.

Як проходить тейпування? 

Процес накладання аплікації займає 15-20 хвилин, спершу ви можете відчувати дискомфорт від тейпів, але через пів години ваше тіло звикне, і ви вже не будете відчуватиїх на шкірі. З тейпом можна приймати ванну та відвідувати басейн, після чого варто підсушити його феном, або дозволити йому висохнути самому. 

Якщо тейп почне задиратись, потрібно його обрізати по краях. Самостійно зняти тейпи можна, для цього потрібно лише змастити його харчовою олією, і залишити на 20 хв, після цього тейп можна буде легко відклеїти. 

За допомогою кінезіотейпування можна вирішити такі проблеми:  

✓Зняти запалення 

✓Зменшити набряки  

✓Зняти компресію м’яких тканин та суглобів 

✓Позбутись болю 

✓Відновити нормальний тонус мускулатури 

✓Стабілізувати суглоби і покращити їх рухомість 

✓Збільшити амплітуду рухів 

✓Покращити координацію 

✓Пришвидшити синтез колагену  

✓Забезпечити ефективне відновлення після травм 

✓Запобігти утворенню шрамів та контрактур 

Тейпування можна робити разово або курсом, в залежності від проблеми, яку потрібно вирішити. Вікових обмежень немає, головне це ваше бажання.  

Проте є певні протипокази, на які варто звернути увагу перед тейпуванням: 

✓індивідуальна непереносимість; 

✓захворювання шкіри; 

✓захворювання серцево-судинної системи; 

✓тяжкі захворювання нирок; 

✓тяжкі форми цукрового діабету; 

✓тромбоз глибоких вен нижніх кінцівок. 

Психосоматика і тейпування. Як працює підсвідомість?  

Все дуже просто, після будь-якої травми ваш організм “береже”  травмовану ділянку, і не навантажує її. До прикладу ви боїтесь наступати на стопу після удару. Після тейпування мозок посилає імпульс тілу, що нога в безпеці і ви можете виконувати нею рухи, як і раніше. Це допомагає активізувати м’язи та сприяє швидкому відновленню. 

Кінезіотейпування можна назвати чарівною паличкою реабілітології, адже воно швидко і безболісно вирішить вашу проблему. Головне - дотримуватись правильної техніки виконання.

Записатись на тейпування до реабілітолога можна за номером⬇️

📱0978338731 

🗺м. Львів, вул. Сихівська 16а, ТЦ Сихів, 4 поверх, клуб Zarpa