+38 097 833 8731

Локація

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

+38 097 833 8731

Локація

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

Spartan Race

Spartan Race

Біг з перешкодами, перекидання шин, підтягування на канаті, зануреному у воду - такі випробування проходять учасники гонки Spartan Race, щоб перевірити себе на міцність та витривалість. Щорічний забіг  відбувається в польових умовах, - вода, вогонь, болото, пісок, холод і спека, спортсмени повинні бути готовими до найрізноманітніших перешкод.

Про те що відчувають учасники змагань, та як підготуватись до жорстких випробувань, розповідає наш клієнт - Сергій Марченко.

В Зарпу я звернувся кілька місяців тому, коли потрібно було привести своє тіло в хорошу фізичну форму. Спершу пройшов діагностику, щоб зрозуміти в якому стані мій організм та м’язи, а після цього почав займатись з тренером.

Моя основна мета тренувань - підготуватись до змагань Spartan Race - це забіг з перешкодами, на дистанцію 5, 10 і 15 км, суть в тому аби пройти всю дистанцію за певний відрізок часу, хто швидше прибігає той і переміг. Для того щоб не здатись після першого ж випробування, я треную своє тіло та відпрацьовую вправи з фізичним терапевтом. Моє заняття в Зарпі полягає в пропрацюванні тригерів і покращенні мобільності суглобів, також я відточую техніку виконання рухів, щоб запобігти травмуванню під час екстремальних навантажень. Для перегонів це важливо, адже навіть мінімальна травма може стати серйозною перешкодою.

Це змагання - екстремальний вид спорту, перед проходженням всі учасники підписують угоду, в якій зазначено, що в разі смерті учасника, організатори не несуть за це відповідальності. Тому забіг потребує ретельної підготовки. Для того щоб підготуватись до змагань потрібно тренуватись щодня. Такий спосіб життя вимагає виділяти багато часу на тренування, це не завжди легко і приємно але в цьому є свій кайф. 

Крім Зарпи я займаюсь в тренажерному залі і басейні, особливу роль відіграють тренування на вулиці чи в лісі, на ділянках подібних до гірської місцевості. На забігу скоріш за все не буде зручного ламінату як в залі, тому варто тренуватись в польових умовах.

Учасники гонки проходять найрізноманітніші випробування, на що тільки вистачає фантазії організаторів: підтягування на канаті опущеному в воду, кидання спису, перекидання шин, повзання під колючим дротом. Для мене найскладнішою перешкодою, яку довелось проходити була - “рухома стіна”. Це стінка з  прикріпеними маленькими дощечками, за які потрібно хапатись та перейти її не торкаючись землі. Складність була в тому, що стінка легко розгойдувалася, а ці дощечки були дуже маленькими і втримуватись на них було досить складно.  Проте я таки подолав цю перешкоду і продовжив забіг. 

Попри тренування важливо пам’ятати і про відновлення, не можна заганяти організм і тренуватись до втрати свідомості. Треба відпочивати, щоб були сили займатись далі. Для себе в якості відновлення я обрав сауну і масаж, це чудово допомагає розслабитись  та набратись сил для наступного тренування. 

Гонка Spartan Race має певні правила, яких потрібно дотримуватись, наприклад якщо учасник падає чи не може пройти перешкоду, він повинен виконати штрафне завдання - зазвичай це 15 бурпі, тільки після цього він має право бігти далі. 

Учасники можуть бігти дистанцію самі, або ж в команді з п’яти чоловік. Минулого року я брав участь в індивідуальних змаганнях та отримав середні результати. Цього разу до змагань я готуюсь з командою друзів. Це була спонтанна пропозиція і я погодився, адже це крутий спосіб перевірити себе. Нас не цікавить перемога, ми хочемо пограти в команді, де всі борються за одну ціль і підтримують один одного щоб досягти фінішу. 

Звісно, є спортсмени які проходять дистанцію самостійно, заради перемоги та грошових призів. Для цього вони реєструються в забіг Elit, де борються за призові місця. Проте і учасники які проходять стандартний забіг отримають призи, адже це гра де цінніша участь а не перемога. 

Для мене забіг Spartan Race - це перевірка на міцність де я змагаюсь насамперед з самим собою, і пройдені внутрішні перешкоди чи слабкості - це найкраща винагорода.