+38 097 833 8731

Локація

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

+38 097 833 8731

Локація

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

Підбори чи кросівки. Що обирати сучасній бізнесвумен, щоб не нашкодити власному здоров’ю?

Підбори чи кросівки. Що обирати сучасній бізнесвумен, щоб не нашкодити власному здоров’ю?

Одне з найкращих відчуттів у житті жінки - це прийти після насиченого дня  додому та зняти високі підбори.

Краса потребує жертв, тому жінки які хочуть гарно виглядати у важливий для них день, готові пожертвувати своїм комфортом і провести його на каблуках. В цьому немає нічого поганого, якщо на такі жертви жінки йдуть не надто часто, в іншому випадку це може потягнути за собою ряд порушень.

Проблема в тому що взуття на підборах ставить стопу у неприродне положення і змінює ходу людини. У взутті на плоскій підошві ми крокуємо з п’ятки, а на каблуках наступаємо з носка, при чому неправильно розподіляємо навантаження на стопи. 

Фізичний терапевт Назар Макович

“Все залежить від того скільки часу жінка носить каблуки. Якщо повсякденно вона носить туфлі на каблуку більше 5-ти сантиметрів, це буде давати їй навантаження на передню частину стопи або  на поперечне склепіння стопи. Від цього утворюється вальгус, який не дуже естетично виглядає. Тоді жінки беруться за те щоб видаляти випуклу кісточку але після операції вона знову з’являється. Для того щоб вона зникла вже треба працювати з фізичним терапевтом над стопою і виконувати ортопедичну корекцію. Крім цього можуть бути травми, запалення, біль у ногах і колінах а також дегенеративні зміни суглобів.

Щоб зменшити навантаження жінки використовують силіконові вставки для взуття, проте зазвичай вони носять їх вже коли відчувають біль, що сигналізує про певне порушення. Тому силіконові вставки можуть лише зменшити больові відчуття, але не лікують причину, це просто додаткова амортизація для стоп.”

Якщо щоденно носити взуття на підборах це спричиняє:

  1. Напруження м'язів навколо щиколотки.
  2. Біль у спині через зсув центру ваги вперед.
  3. Ослаблення ахіллового сухожилля.
  4. Оніміння в пальцях.
  5. Постійний тиск на нерви в пальцях.
  6. Ослаблені м'язи гомілки.
  7. Вальгусну деформація стопи, коли кісточка великого пальця випирає і формується плоска стопа. 

Не варто діяти радикально та викидати з гардеробу все взуття на підборах. Його можна носити але не часто. Краще обирати стійкий каблук до 5 см висотою, а на щодень вдягати взуття на низькому ході або за можливості одразу перезуватись у кросівки.

Також варто пам’ятати про протипокази носіння каблуків це:

  1. Діабетична стопа.
  2. П'яткова шпора.
  3. Варикоз.
  4. Артроз.
  5. Дисплазія
  6. Запалення зв'язок.
  7. Сколіоз.
  8. Кіста Бейкера.

Існує міф що потрібно ходити на каблуках, щоб усунути сутулість.

Постава на підборах справді вирівнюється, але це не завжди добре. На каблуках у людини включаються м’язи задньої лінії, а передня лінія страждає. Якщо сутулість зникне, порушення виникне у попереку, саме тому не варто носити каблуки щодня, адже користі вони точно не несуть.

Для профілактики болю та порушень внаслідок взуття на підборах купіть ортопедичні устілки, виконуйте вправи на стопи та розтягуйте ахіллове сухожилля до того як ви одягнете взуття.

Якщо ви відчуваєте біль і дискомфорт у ногах тривалий період часу, або ж помітили структурні зміни, зверніться до фізичного терапевта.