+38 097 833 8731

Локація

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

+38 097 833 8731

Локація

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

Не шукайте балансу, шукайте врівноваження

Не шукайте балансу, шукайте врівноваження

Як казав Ганді: «Одна людина не може робитиправильні речі в одній частині свого життя, якщо в іншій у цей час робить неправильні. Життя-це єдине неподільне ціле»

Уся література про успіх зводиться до того, що ми маємо взяти своє життя під контроль, визначити головні пріоритети і щодня виділяти час щоб виконувати певні проактивні дії для їх вдосконалення.

Пріоритети, які виділяють автори і з ними неможливо не погодитись це:1. Наш інтелект IQ. 10 000 годин потрібно, щоб стати майстром в будь-якій справі, але на цьому не можна зупинятися, як казав один боксер: "Ми маємо тренуватися довше ніж наші суперники, щоб їх перемагати". Тому чим б ви не займалися, продовжуйте це робити навіть тоді коли у вас немає суперників, будьте самі собі суперником і ставайте кращими щодня.

  1. Наш тілесний інтелект PQ. Наше тіло з дитинства досконале та інколи ця досконалість змушує забути нас турбуватися про своє фізичне здоров'я. Ви помічали, що діти, які в дитинстві були фізично слабшими то в дорослому віці, як правило вони частіше займаються спортом й мають чудові досягнення. В той час, як діти, які мали фізичну перевагу, поступово покинули спорт і рідше знаходять час на себе (це можна відслідкувати в дослідженнях біографій спортсменів).
  2. Емоційний інтелект EQ. Це наша можливість виховувати себе тою особистістю, якою ми себе бачимо, наша здатність контролювати свої емоції, вирощувати, або навпаки не давати можливості їм рости. Як казала доктор Керолайн Ліф "Наші емоції, як дерево, чим частіше ми переживаємо емоцію, думаємо про неї, обговорюємо її, тим більше ми її "підливаємо" і даємо можливість прорости. Нам слід взяти під контроль свої думки, які перетворюються в наші емоції, якщо ми в голові прокручуємо часто негативну думку, ми ризикуємо виростити "дерево з хворими плодами". Процес переключення на позитивні канали у своїй голові є непростим, але, якщо виділяти на це час ви обов'язково впораєтеся.
  3. Духовний інтелект SQ. Це наше прагнення до розуміння сенсу життя та одночасно наповнення його сенсом. Його також вважають центральним інтелектом від, якого походить вибір напрямку розвитку інших видів інтелекту. Люди з добре розвинутим духовним інтелектом, краще знаходять спільну мову з співбесідником, володіють здатністю перебирати чужий досвід та розуміти чужу точку зору.

Наш інтелект-це один з пріоритетів, який дає нам можливість бути кращими в наступних важливих сегментах нашого життя:

  1. Наше сімейне життя. Часто батьки надають перевагу вдосконалені IQ своїх дітей, записуючи їх на велику кількість гуртків, але нехтують фізичним здоров`ям, яке також є важливим. Емоційний інтелект також часто страждає, оскільки ми надаємо перевагу навчити дитину розмовляти і забуваємо навчити слухати, а потім скаржимось, що дитина не слухняна :). Духовний інтелект це наші сімейні цінності, наші вірування, традиції те за ради чого ми наповнюємо значенням інші види інтелекту.Так як ми почали про успіх та частини нашого життя, то не маючи часу на сім'ю, а лише на роботу ми не можемо назвати таке життя успішним
  2. Наша робота, справа всього нашого життя. Яку мету ви хочете досягнути, що ви готові для цього зробити? Робота, яка викликає в нас відчуття, що ми робимо щось більше ніж ми є самі, автоматично робить нас щасливими. Не шукайте таку роботу, а створіть її там де ви є зараз, або там де ви плануєте бути. Вам ніхто не створить ідеальні умови праці, вони залежать від вас та від вашого вибору.Так багато людей шукає роботу, а так мало людей знаходить себе в роботі.
  3. Наше здоров'я. Не шукайте час на здоров'я, забронюйте час для того щоб робити себе трішки здоровішим просто зараз! Знайдіть нарешті силу позбутися поганої звички! Будьте прикладом для інших, будьте прикладом для своїх дітей бо вони беруть приклад з вас і, якщо їхнє здоров'я для вас насправді важливе то ви точно знайдете час разом побігати чи позайматися фітнесом та йогою.
  4. Наш час. Завжди знаходьте час на планування та аналіз своїх думок, нехай вас ніхто не відволікає. Знайдіть свій "бункер" де вас не відволікатимуть. Успіх потрібно планувати і це не секрет, тому планування це важливий сегмент нашого життя, його ми також можемо витрачати на своє навчання, медитацію, або просто відпочинок.

І до речі, відпочивати потрібно завжди, інакше ви втратите свою ефективність через втому, яка може виникнути навіть коли ви займаєтесь справою всього свого життя.

Не шукайте балансу, бо знайшовши його ви просто опинитесь посередині усіх важливих сегментів життя і втратите можливість опинитися на краю хоча б одного з них і не пізнаєте, що вас там чекало. Навчіться розподіляти час і правильно наповнювати свій день, якщо потрібно виділити більше часу на сім'ю просто зробіть це, потрібно зробити проект на роботі зробіть його і йдіть відпочивати. Наше життя це не пошук балансу, якого не існує - це вміння врівноважувати його і тримати збалансованим. Важливо уникати дисбалансу тривалий час ,але боятися його не слід бо ми завжди перехиляємо ваги в сторону важливих, або потрібних для нас сегментів життя, чи то робота, чи сім'я, чи відпочинок, просто не знаходьтесь в одній з цих частин довго.

«Аби досягти успіху, потрібен високий коефіцієнт інтелекту (IQ). Щоб мати сили протистояти світу розвивайте емоційний інтелект (EQ). Але якщо хочете, щоб вас поважали та зрозуміти цей світ, вам не обійтися без духовного інтелекту (SQ) і коефіцієнта любові (LQ). Машина ніколи не буде мати таких переваг» Джек Ма.