+38 097 833 8731

Локація

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

+38 097 833 8731

Локація

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

На що здатен наш мозок?

На що здатен наш мозок?

Людський організм - це надзвичайно продумана система, в якій кожен орган виконує важливі функції. Неймовірні здібності має мозок людини🧠, якщо ви досі думаєте що ми використовуємо свій мозок всього на 10%, тоді читайте факти про людський мозок та його можливості. 

  1. Теорія про те, що люди використовують мозок на 10% - міф. Якби інші 90% мозку не працювали то під час еволюції, яка забирає в нас рудименти, у нас залишилась би лише та частина мозку яка працює, інша зникла б, щоб організму не довелось використовувати на неї ресурс. Натомість ми використовуємо всі частини мозку і вони постійно активні.
  2. Коли людина моргає, її мозок працює і зберігає зображення яке бачить людина в певний момент, тому у людини не настає темрява в очах, під час моргання.
  3. У мозку немає больових рецепторів, які виявляють пошкодження або загрозу пошкодження нашого тіла, тому сам мозок боліти не може навіть під час травми чи оперативного втручання. 
  4. Хоча вага мозку становить всього 2% ваги нашого тіла, він споживає 20% кисню в організмі і від 15% до 20% від її глюкози.
  5. Чим більше людина розумово розвинена, тим менше у неї шансів розвитку різноманітних захворювань мозку, тому що активність мозку стимулює появу нової тканини.
  6. Мозок виробляє неймовірну кількість енергії. Енергія сплячого мозку могла б запалити 25-ватну лампочку.
  7. Наш мозок має емпатичну здатність передбачати що збирається робити інша людина або як вона почувається. Наприклад, є дослідження, які показують, що коли ми бачимо людину, що йде, в нашому мозку активуються ті самі ділянки, що й у цієї людини. Це пов’язано з “дзеркальними нейронами”, які здатні відображати дії інших людей. 
  8. Дієта шкодить нашому мозку, коли людина голодує нейрони відчуття голоду в мозку починають їсти самі себе. Цей акт самоканібалізму є сигналом того, що людині потрібно швидко щось з’їсти. Тому не варто мучити себе дієтами, а краще правильно харчуватись.
  9. Аксони - нейрити, за якими нервові імпульси йдуть від тіла клітини до органів, в мозку кожної людини можуть мати близько 161 000 км, ця довжина може огорнути Землю 4 рази.
  10. Півкулі мозку контролюють протилежну частину тіла людини. Ліва відповідає за праву частину і навпаки. Тож якщо у правій частині мозку трапиться інсульт, то слабкість або параліч відчуватиметься у одній з лівих кінцівок