+38 097 833 8731

Локація

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

+38 097 833 8731

Локація

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

Історія Дарія Терещука

Історія Дарія Терещука

Історією реабілітації поділився тато нашого 7- ми річного клієнта Дарія Терещука - Тарас.

Кожен намагається знайти те, що йому найбільше підходить. Коли це стосується реабілітації, тут має поєднуватись багато факторів, від професійності фахівців - до зручного розташування. 

Дарій має діагноз ДЦП чітко виражений на ніжки. Минулого року в нього була операція ахілопластика, після якої він місяць був у гіпсі, потім ми проходили обов’язковий 10-денний курс реабілітації, але побачили що цього замало. Випадково натрапили на рекламу Зарпи, прийшли на пробне заняття і нам сподобалось. Ми зрозуміли що це те, що на даний момент підійде нам максимально найкраще і вирішили пройти тут реабілітацію.

Нашим фізичним терапевтом став Назар Макович. Він склав для нас план реабілітації, підібрав оптимальну кількість тренувань та найголовніше - знайшов підхід до дитини. Кілька разів, я був на занятті з Дарієм, потім він звик до тренера, між ними вибудувався зв’язок, тож я перестав ходити з ним на заняття. Я не втручаюсь, тому що впевнений в кваліфікації Назара, і знаю що можу довірити  йому свою дитину. 

Як тренер, Назар насамперед надзвичайно людяний і розуміючий. Я ще не стикався з таким моментом, що він не виконав те що обіцяв, він завжди телефонує, все уточнює. В ньому проявляється поєднання людяності з професіоналізмом, що вселяє повагу і впевненість. 

Після курсу з Назаром ми бачимо наскільки Дарій став самостійнішим, як впевнено він ходить. Донедавна він не міг довго пересуватись самостійно, йому складно було переступити бордюр, для цього потрібно було на щось опиратись, зараз він долає перешкоди значно легше. Завдяки постійній роботі, в тому числі реабілітації в Зарпі, Дарій почуває себе більш впевнено, адже може ходити без допомоги на більші дистанції.

В Зарпі ми пройшли два курси реабілітації. Перший раз минулого року, а другий нещодавно після операції на іншу ніжку.  Зараз ми плануємо зробити перерву, бо хочемо щоб Дарій відпочив, проте думаю ми і надалі будемо приходити сюди на реабілітацію.

Центр фізичної терапії Зарпа для Дарія є один з найкращих. Дитина мусить відчувати бажання ходити на заняття, коли Дарій приходить зі школи та питає, - “тато, коли ми поїдем до дяді Назара на заняття?”, це свідчить про те, що тут знайшли підхід до дитини, і саме тут дитина почувається вільно та отримує максимальний ефект від занять.

Реабілітація для нас це не лише один чи два курси на рік, це комплексна робота яку ми виконуємо постійно вдома. В Зарпі ми знайшли інший підхід, більш спортивний, який вчить дитину самостійно долати перешкоди та досягати результатів. Цей підхід більш вимогливий, але він дає класний ефект. 

Я рекомендую кожному прийти і спробувати потренуватись в Зарпі, тому що тут поєднується класний підхід, професійні люди та зручне розташування, і можливо це буде ідеально підходити саме для вас.

Автор: Олена Мала