+38 097 833 8731

Локація

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

+38 097 833 8731

Локація

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

  • Львів, вул. Сихівська 16а

  • Львів, вул. Богдана Лепкого 12

Чому персонажі фільмів зазвичай тренуються вранці, і коли насправді найкращий час для тренувань?

Чому персонажі фільмів зазвичай тренуються вранці, і коли насправді найкращий час для тренувань?

Мабуть після такого заголовка ви очікуєте, що ми з точністю до хвилини скажемо коли ж найкращий час для тренувань, проте не все так просто.

Якщо б ми були героями голівудських фільмів, то наш розпорядок дня виглядав би так - підйом о 6 ранку, тренування, сніданок, час для себе а тоді вже робота. Та чи так воно є в реальності?

Тут вже треба чесно дати відповідь на питання, - Як багато ви встигаєте зробити після того як встаєте з ліжка і йдете на роботу? 

Якщо ви заледве встигаєте поснідати і зібратись на роботу, то вписати у свою ранкову рутину тренування буде складно і не дуже ефективно. То чи потрібно слідувати кіношному ідеалу, чи краще підібрати найкращий час тренувань індивідуально для себе? Щоб дати відповідь на це питання потрібно розібратись що впливає на час коли варто тренуватись.

При виборі часу для тренувань, варто враховувати такі критерії:

  1. Розпорядок дня
  2. Харчовий режим
  3. Рівень завантаження
  4. Вид тренування

Важливим фактором є режим дня.

Його формує те коли ви лягаєте спати і прокидаєтесь, час прийому їжі, години вашої роботи і час відпочинку. Від цих факторів залежать процеси які відбуваються у вашому організмі. Наприклад після пробудження активно виробляється кортизол, який мобілізує сили організму, після прийому їжі запускаються обмінні процеси та виробляються певні гормони, загалом відбувається багато речей які забезпечують нормальне функціонування і життєдіяльність людини. Всі ці процеси впливають на те коли для вас тренування буде ефективне, а коли воно принесе стрес, саме тому не існує ідеального часу тренування для всіх, і потрібно шукати найкращий варіант для себе.

Поспостерігайте за своїм режимом дня, чи достатньо ви спите, чи їсте на ніч, до котрої години працюєте і чи маєте час на відпочинок? Так ви зрозумієте чи потрібно відкоригувати свій розклад. Якщо вас все влаштовує, ви можете обрати зручний для себе час і впровадити тренування у свою рутину. Якщо ж у вас є порушення сну, протягом дня ви почуваєтесь виснажено, у вас часто змінюється настрій - то варто відкоригувати свій режим дня, і вже тоді додати фізичні навантаження.

Вранці чи ввечері?

Тренування в ранковий і вечірній час мають як свої переваги так і недоліки. Ранкові тренування -  активізують процес жироспалювання й перешкоджають відкладенню калорій «про запас», також фізичні навантаження сприяють вироблення ендорфіну - гормону щастя, тож хороший настрій на день вам забезпечено.

Тренування після обіду та ввечері - розвивають силу і витривалість, при цьому легше буде наростити м'язи, також вони допомагають зняти стрес за день, та позбутись нав’язливих думок.

Для того щоб вирішити коли тренуватись - експериментуйте!

Спробуйте тиждень потренуватись вранці, а тиждень увечері. Прослідкуйте за своїм самопочуттям, і зможете обрати найкращий час для себе. Якщо після ранкових занять, ви сповнені енергії і маєте сили на робочий день, - тоді для вас це найкращий час. Якщо ж ви почуваєтесь виснажено, краще обрати вечірній час, вечірні тренування підходять тим, хто може зібратись з силами після роботи, та не має проблем з тим щоб заснути після фізичної активності.

Попри це, зарядку чи ранкову гімнастику можна виконувати щодня, такі тренування не забирають багато часу вранці і чудово запускають роботу вашого організму.

Окрім часу для тренування, не забувайте виділити час і на відновлення. Інтенсивні навантаження потребують значних зусиль, якщо не давати вашому організму відпочити, то ці навантаження можуть бути критичними і можуть стати причиною травм чи порушень. Для хорошого самопочуття вам буде достатньо 2-3 заняття на тиждень, а в якості відновлення - робіть масаж, приймайте теплі ванни та виконуйте вправи на розтяг.

Слід пам'ятати, тренування мають приносити вам користь і задоволення. Якщо ви щоранку ходите в зал, бо так потрібно, то це не буде ефективно для вас. Найкраще - це обрати те що подобається вам, це може бути біг, велоспорт, танці, гімнастика чи йога. Коли знайдете ідеальний варіант для себе, він точно принесе користь вашому здоров’ю.

Якщо ви не знаєте з чого почати - зверніться до тренера чи фізичного терапевта, які знайдуть ваші сильні та слабкі сторони і направлять вас у правильне русло в тренуваннях. Тисність кнопку 🟢 записатись  🟢і наш фізичний терапевт допоможе вам впровадити заняття спортом у своє життя.